Krydderkokt elgkjøtt i pitabrød

Krydderkokt elgkjøtt i pitabrød. Foto Kirsten Winge

Krydderkokt elgkjøtt i pitabrød. Foto Kirsten Winge

Det er mye spennende du kan bruke krydderkokt viltkjøtt til. Se oppskrift på krydderkokt viltkjøtt på min hjemmeside: kirstenwinge.no Her byr jeg på strimlet krydderkokt elgkjøtt med gode pitabrød, tzatziki og salat.

Pitabrød med krydderkokt kjøtt, salat og tzatziki

Du kan kjøpe ferdige pitabrød, ferske eller dypfryste, eller du kan bake selv. Her er min favorittoppskrift:

Pitabrød

4,5 dl vann

25 gram gjær

1 ss olje

½ ts salt

2 dl sammalt hvetemel

8-9 dl hvetemel

 

Rør gjær ut i lunkent vann. Ha i de øvrige ingrediensene, og elt deigen godt. La den deretter heve i en time mens den er tildekket. Kjevle så ut deigen til 1 cm tykkelse, og stikk ut rundinger med en liten bolle slik at pitabrødene får den størrelsen du ønsker. La disse stå og heve tildekket i en time. Pitabrødene stekes ved 250 grader midt i ovnen i 8–10 minutter. Egner seg godt til frysing.

 

Tzatziki

1 boks matyoghurt

2 hvitløksbåter

¼ dl god olivenolje

1 ½ ts eddik

½ ts sukker

litt pepper

¼ agurk

salt

 

Bland olivenolje, yoghurt, eddik, presset hvitløk, sukker og pepper. Skjær agurken i biter. Strø litt salt over agurkbitene for å fjerne overflødig væske. Hvis ønskelig kan kjernen fjernes, slik at ikke blandingen blir for bløt. Bruk da en halv agurk i stedet for en kvart.

Du har kanskje også lyst til å lese...