Turpakke

Turpakke. Foto Kirsten Winge

Turpakke. Foto Kirsten Winge

Turpakke

Noe av det jeg setter mest pris på når det gjelder matlaging, er å lage mat over bålglørne. Det gir gode opplevelser og herlige smaker. Bålet skaper magisk stemning og skaper aktivitet. Være ute. Lykke! Hva mere kan man ønske seg? Nå er det mange fine råstoffer å velge i. Lokal mat. Kortreist mat. Vidunderlige smaker. Jeg anbefaler denne turpakken!


Turpakke

Dette trenger du per person:

Ca 150 gram kjøtt

litt bacon

Velg av følgende ingredienser eller bruk de du har tilgjengelig!:

Aromasopp skåret i skiver

Champinjong skåret i skiver

purreløk skåret i skiver

sjalottløk

Vanlig gul løk

hvitløk

gulrot

rødbeter

sukkererter

sellerirot

asparges

poteter

ost

Smør til steking

Tykk aluminiumsfolie

saus:

Creme fraiche

Soltørket tomat

basilikum

salt

pepper

Slik gjør du:

Fres oppskåret kjøtt og bacon i ei panne. Legg ønskede oppskårne grønnsaker på dobbel aluminiumsfolie. Smør folien på forhånd med olje eller smør der grønnsakene skal ligge. På denne måten har det ikke så lett for å sette seg fast.

Saus:

Bland sammen Creme fraîche, soltørkede tomater, basilikum, salt og pepper. Ha 1 spiseskje på toppen i hver pakke.

Legg kjøtt og bacon øverst. Bruk enten saus eller kryddersmør  på toppen i hver pakke,  Hvis det er noen som ikke kan spise melkeprodukter, kan olje med krydderurter brukes. Brett så folien sammen til en flat pakke. Legges i bålglørne i ca. 12- 15 minutter. Du kan også legge en slik turpakke i stekeovnen og varme den der!

Du har kanskje også lyst til å lese...