SPEKESKINKE I RØMME

Spekeskinke i rømme. Foto Arne Nohr

Spekeskinke i rømme. Foto Arne Nohr

Vi spiser ikke bare elg, rådyr og bær her på småbruket. Grisen er helt OK. Noe av det bedre jeg får, er spekeskinke surret i rømme med gressløk og ferske mandelpoteter. Dette er, ifølge mannen min, tradisjonsmat herfra. Vi bruker både fersk spekeskinke og rester av spekeskinke. Vi drister oss også til å bruke litt Serranoskinke en sjelden gang.

Skjær passe mengde spekeskinke i skiver, og legg skivene i pannen. Ha over vann, og la dette koke 4-5 minutter for å trekke ut salt. Tøm av vannet, og skyll ren pannen.  Legg spekeskinkeskivene tilbake i pannen, og tøm over rømme. Jeg anbefaler rømme fra Røros, men det går helt greit å bruke Tines. La dette småputre, og ha i litt fersk, klippet gressløk til slutt. Serveres med kokte mandelpoteter. Det er godt med flatbrød til. En kald pils er helt greit til denne maten!

Du har kanskje også lyst til å lese...