Spekeskinke i rømme

Spekeskinke i rømme. Foto Arne Nohr

Spekeskinke i rømme. Foto Arne Nohr

Spekeskinke i rømme

Vi spiser ikke bare elg, rådyr og bær her på småbruket. Grisen er helt OK. Noe av det bedre jeg får, er spekeskinke surret i rømme med gressløk og ferske poteter. Dette er, ifølge mannen min, tradisjonsmat herfra. Vi bruker både fersk spekeskinke og rester av spekeskinke. Vi drister oss også til å bruke litt Serranoskinke en sjelden gang.

Skjær passe mengde spekeskinke i skiver, og legg skivene i pannen. Ha over vann, og la dette koke 4-5 minutter for å trekke ut salt. Tøm av vannet, og skyll ren stekepannen.  Legg spekeskinkeskivene tilbake i pannen, og tøm over rømme. Jeg anbefaler rømme fra Røros, men det går helt greit å bruke rømme fra Tine.  Hvis du synes at det blir for mektig med rømme, kan du tilsette litt vann som blandes med rømmen.

La dette småputre, og ha i litt fersk, klippet gressløk til slutt. Serveres med kokte poteter. Det er godt med flatbrød til. En kald pils er helt greit til denne maten!

Du har kanskje også lyst til å lese...