Bondeomelett

Bondeomelett. Foto Arne Nohr

Bondeomelett

Bondeomelett var noe av det vi lærte å lage på skolekjøkkenet i 7. klasse på Ugla skole i Trondheim. Det er utrolig lettvint og godt, og her kan du virkelig lage et smakfullt måltid med restemat. Her bruker jeg spekeskinke, men du kan bruke kokt skinke, bacon, spekepølse, pølser eller det du har tilgjengelig. Potetene jeg bruker i dag er kokte mandelpoteter, men du kan bruke de potetene du har tilgjengelig.

Dette trenger du til 4 personer:

250 gram spekeskinke eller bacon

500 gram kokte poteter

1 løk

smør til steiking

1 ts salt (trenger ikke dette hvis du bruker spekeskinke eller annet salt kjøtt)

1/2 ts malt pepper

6 egg

1 dl vann

1 dl fløte

6 små tomater

1 liten paprika

Skjær spekeskinke, poteter og løk i biter, og surr dette i smør i en steikepanne. Ha dette i en smurt ildfast form.

Bland sammen vann, fløte, egg, salt og pepper, og hell dette i formen over poteter, løk og spekeskinke.

Del tomatene i to, og paprika i skiver. Legg dette på toppen.

Bondeomelett steikes ved 220 grader midt i steikeovnen i cirka 15-16 minutter. Da skal eggeblandingen ha satt seg og omeletten har fått litt gyllen farge. La omeletten hvile 4-5 minutter før servering.

Bondeomelett kan nytes sammen salat og brød.

Oppskriften er hentet fra boka «Turmat».

Du har kanskje også lyst til å lese...