Spekeskinke i rømme
Spekeskinke i rømme
Vi spiser ikke bare elg, rådyr og bær her på småbruket. Grisen er helt OK. Noe av det bedre jeg får, er spekeskinke surret i rømme med gressløk og ferske poteter. Dette er, ifølge mannen min, tradisjonsmat herfra. Vi bruker både fersk spekeskinke og rester av spekeskinke. Vi drister oss også til å bruke litt Serranoskinke en sjelden gang.
Skjær passe mengde spekeskinke i skiver, og legg skivene i pannen. Ha over vann, og la dette koke 4-5 minutter for å trekke ut salt. Tøm av vannet, og skyll ren stekepannen. Legg spekeskinkeskivene tilbake i pannen, og tøm over rømme. Jeg anbefaler rømme fra Røros, men det går helt greit å bruke rømme fra Tine. Hvis du synes at det blir for mektig med rømme, kan du tilsette litt vann som blandes med rømmen.
La dette småputre, og ha i litt fersk, klippet gressløk til slutt. Serveres med kokte poteter. Det er godt med flatbrød til. En kald pils er helt greit til denne maten!