Elgbiffsalat

Elgbiffsalat. Foto Esten Borgos

Elgbiffsalat. Foto Esten Borgos

Det smaker alltid godt med salat. Denne elgbiffsalaten smaker himmelsk og er mettende. Velg om du vil bruke tyttebærdressing eller oljedressing til.

Elgbiffsalat (4 personer)

500-600 gram biffkjøtt av elg

litt salt

litt pepper

smør til steking

2 gulrøtter

100 gram friske brekkbønner

1 pakke friske aspargestopper

1 pakke sukkererter

1 beger med søte cherrytomater

1 boks salatost (Eggen gardsysteri, gjetaost fra Bryn)

eller tykke skiver av chevré eller lignende ost

 

Tyttebærdressing

2 dl rømme

Tyttebær – friske eller evt tyttebærsyltetøy

Litt flytende honning eller bærsirup

Litt hvitvinseddikeddik

Salt

Pepper

Bland alle ingrediensene, og smak til slutt til med salt og pepper.

 

Oljedressing

8 ss olivenolje

1 ts god sennep

4 ts hvitvinseddik

salt

pepper

Bland alle ingrediensene, og smak til slutt til med salt og pepper. La dressingen stå kjølig en liten stund før bruk.

 

Skjær biffkjøttet i strimler, og ha på salt og pepper. Steik kjøttet i steikepanne. Skjær gulrøtter i tynne staver, og del brekkbønner i passe lange biter. Del sukkererter i to. Fres dette lett i steikepanne sammen aspargestopper i olje eller smør. Smak til med salt og pepper. Del cherrytomater i to. Brukes chevré eller lignende type ost, skjæres denne i litt tykke skiver. Disse legges på bakepapir og gratineres i ovnen til osten er gjennomvarm. Pass på at ikke osten smelter helt. Fordel alle ingrediensene til salaten på tallerkener. Ha på dressing. Legg gratinerte osteskiver eller salatost øverst. Serveres med godt brød.

Oppskrifta er hentet fra:  «Man tager en elg» fra 2011.

 

Du har kanskje også lyst til å lese...