Rislapper og vettekrem

Rislapper og vettekrem. Foto Arne Nohr

Rislapper og vettekrem. Foto Arne Nohr

Rislapper og vettekrem

Det er ikke bare riskrem som kan lages av den risengrynsgrøten som ble til overs etter lørdagsgrøten. Rislapper er både lettvint og utrolig populært for store og små. Mitt favoritttilbehør er vettekrem, og om du serverer dette kommer fatet til å bli tomt før du aner det!

Rislapper

5 dl risengrynsgrøt

2 ss sukker

1 ½ dl hvetemel

3 egg

½ ts vaniljesukker

revet appelsinskall

smør

Bland alle ingrediensene. Stek lapper i middels varm stekepanne i smør. Serveres lunkne sammen med vettekrem.

Vettekrem

3 dl blåbær

125 gram sukker

1 eggehvite

Bland alt og visp det i en kjøkkenmaskin eller med mixmaster slik at du har en skummende, luftig og glatt masse. Ferske bær er godt, men du kan godt bruke bær som har vært innom fryseren. Bruk dem da halvfrosne. Vettekrem kan du servere som den er, og gjerne så fort som mulig etter at den er laget. Passer på lapper, og vafler, Det er også godt å servere sammen med kromkaker eller rømmebrød.

Du har kanskje også lyst til å lese...