Elgkarbonader med kun salt

Karbonader med kun salt. Foto Arne Nohr

Elgkarbonader med kun salt

Elgkarbonader med kun salt er en spennende måte å lage karbonader på. Alt du trenger er malt elgkjøtt og salt. Ingen ting annet! Om du ikke har prøvd det før, anbefaler jeg at du bruker litt malt elgkjøtt og lager disse saftige elgkarbonadene.

Dette trenger du til 3-4 personer:

500 gram malt elgkjøtt

1/2 ts salt

Slik gjør du:

Bland sammen malt elgkjøtt og salt, og rull det til ei tykk pølse som straks pakkes inn i plastfolie. La dette ligge slik i cirka to timer i romtemperatur.

Legg rullen på ei skjærefjøl, og rull forsiktig av plastfolien.

Bruk en god kniv som er fuktet med vann, og skjær skiver som er cirka 1.5-2 centimeter tykke.

Steking:

Karbonadene steikes i steikepanne på middels sterk varme. Jeg bruker meierismør til stekingen. Det gir karbonadene en ekstra fin smak.

For å være sikker på at karbonadene er gjennomstekte, bruker jeg å ha litt kraft i steikepannen etter at de er stekt på begge sider. Tilsett kraft slik at karbonadene dekkes, og la de trekke i krafta i cirka 10 minutter. På denne måten blir karbonadene gjennomstekte og saftige. Kraften kan brukes som basis for saus.

Elgkarbonader med kun salt smaker nærmest som biff!

Hvis du ikke har tilgang på elgkjøtt, kan kjøtt fra hjort, rådyr, rein eller storfe brukes. Karbonadene kan fryses.

Godt måltid!

Oppskriften er hentet fra boka «Perfekt viltkjøtt».

 

Du har kanskje også lyst til å lese...