Tropisk aroma

Tropisk aroma. Foto Kirsten Winge

Tropisk aroma

Tropisk aroma er en av mine favorittkaker! Det «tropiske» består av kanel, muskat og kaffe, og gir denne herlige kaken en uforglemmelig smak. Kaken egner seg både til hverdag og fest! Tropisk aroma er svært holdbar, men udrøy ifølge prøvesmakeren. Kaken kan fryses.

Dette trenger du:

Kakebunn

190 gram smør

300 gram sukker

3 store egg

300 gram hvetemel

4 ts bakepulver

1 ts revet muskatnøtt

1 ts malt kanel

2 dl melk

2 ss bakekakao

Til dynking av kakebunnene:

Cirka 1 dl kaffe

Sjokoladekrem:

200 gram smør

600 gram melis

4 ss bakekakao

1 ts vaniljesukker

6 ss kaffe

 

Slik gjør du:

Kakebunn:

Bruk en kakeform med diameter 24 centimeter. Ha bakepapir i bunnen, og smør sidene på kakeformen.

Rør romtemperert smør og sukker til en luftig blanding.

Tilsett et og et egg i gangen, og rør godt slik at det blir en homogen masse.

Bland sammen hvetemel, bakepulver, revet muskatnøtt og kanel, og bland dette og melk vekselvis inn i kakedeigen. Ikke rør for mye, da kan kaken få seig konsistens.

Del kakedeigen i to, og hell den ene delen i kakeformen.

Bland bakekakaoen inn i den andre deigen, og bland godt sammen.

Hell den mørke kakedeigen over den lyse deigen.

Bruk en gaffel i deigen slik at det blir marmoreffekt på kaken når den er ferdig.

Stek kakebunnen midt i ovnen ved 180 grader i Cirka 45 minutter.  Sjekk med en bakepinne om kaken er ferdig stekt.

Avkjøl kaken før den løsnes fra kakeformen.

Sjokoladekrem:

Bland sammen romtemperert smør, melis, bakekakao og vaniljesukker.

Tilsett avkjølt kaffe og bland sammen til en myk krem. Du kan gjerne bruke miksmaster.

Del kakebunnen i to lag, og dynk snittflatene med kaffe.

Smør et lag med sjokoladekrem på den ene bunnen, og legg den andre bunnen over – med snittflaten opp.

Ha resten av kremen på toppen og på sidene av kaken. Bruk en gaffel til å lage mønster.

Tropisk aroma kan gjerne settes kjølig slik at sjokoladekremen stivner og at smaken får «satt seg».

Da er det bare å nyte!

 

Du har kanskje også lyst til å lese...