Granskuddsmør

Granskuddsmør. Foto Arne Nohr

Granskuddsmør

Granskuddsmør ser fristende ut, og er aromatisk og smaker utrolig godt! Dette må du prøve!

Granskuddsmør kan nytes sammen med viltkjøtt eller til grillmat. Du kan bruke det sammen med fisk. Det smaker fantastisk på nybakt brød, og på toast.

Dette trenger du:

100 gram smør (Meierismør, smør fra Rørosmeieriet eller annet smør som du har tilgang på

1 dl granskudd (Cirka 25 gram)

Slik gjør du:

Sørg for at smøret er romtemperert. Ha smøret i en bolle.

Rens granskuddene, og kjør dem i en food-processor slik at granskuddene blir findelte. Du kan også bruke en stavmikser. Kjenn på den herlige aromaen!

Ha de findelte granskuddene sammen med smøret, og bland godt slik at du får en homogen blanding.

Ha granskuddsmøret på matpapir eller plastfolie, og rull slik at smøret får pølsefasong. Legg smøret kjølig i 2-3 timer. Del smøret i skiver når du skal bruke det. Hvis du ønsker, kan du ha smøret i en bolle eller glass.

Smøret er holdbart i kjøleskap i cirka 2uker. Du kan fryse granskuddsmør, og ta opp og tine ved behov.

Granskudd kan også fryses ned og tas opp og brukes senere.

Du har kanskje også lyst til å lese...