Potetsalat

Roastbiff av elg. Foto Kirsten Winge

Potetsalat

Potetsalat kan du lage sjøl. Det er enkelt, og det smaker godt! Potetsalat kan nytes sammen med grillmat, spekemat, roastbiff eller på et koldtbord. Du kan gjerne lage salaten dagen før den skal brukes.

Dette trenger du til cirka 6 personer:

600 gram skrelte poteter

1/4 purreløk
10-12 skiver med sylteagurk

3 dl seterrømmerømme (1 beger)

3 dl lettrømme (1 beger)

1/2 dl majones

2 ss sennep

2 ss lake fra sylteagurkglasset

1 ts salt

1/2 ts svart pepper

Slik gjør du:

Bland rømme, majones, sennep, lake, salt og pepper.

Del skivene med sylteagurk i små biter og purreløk i skiver. Ha dette i rømmeblandingen.

Potetene kokes i lettsaltet vann. Pass på at de ikke koker for lenge.

Tilsett til slutt kald, kokt potet som er delt i terninger. Potetsalat settes kjølig før servering.

Pynt med purreløkskiver på toppen.

Denne potetsalaten smaker like godt etter 3-4 dager.

Du har kanskje også lyst til å lese...