Granola

Granola. Foto Arne Nohr

Granola

Granola kan du lage selv. Da kan du bestemme hva du vil blande inn i din granola. Dette er fin og energirik turmat som kan nytes tørt – nærmest som snacks – eller sammen med melk eller yoghurt. Granola lager du hjemme og tar med på tur.

Dette trenger du:

5 dl kornblanding (bygg, havre, hvete og rug)

1 dl solsikkekjerner

2 ss olje (rapsolje, solsikkeolje eller det du har)

2 ss flytende honning

2 ss sukker

1 kryddermål malt kanel

¾ ts malt kardemomme

1 kryddermål salt

2 dl rosiner

1.5 dl tørkete aprikoser

Slik gjør du:

Jeg bruker en kornblanding her, men du kan velge om du vil bruke en eller flere kornsorter.

Start med å sette steikeovnen på 170 grader. Ha bakepapir på en steikeplate.

Ha kornblandingen i en bolle.

Bland solsikkefrø, olje, sukker, honning, kanel, kardemomme og salt i en annen bolle. Hell dette i bollen med kornblandingen, og bland alt sammen. Fordel massen jevnt over bakepapiret, og sett det midt i steikeovnen. Steikes i 17-18 minutter. Rør forsiktig i blandingen med en steikespade et par ganger i løpet av steiketiden.

Etter endt steiketid tas steikebrettet ut, og bakepapiret med innhold fjernes fra steikeplaten.

Når blandingen er avkjølt, has den i en bolle. Tilsett rosiner og aprikoser i biter. Hvis du ønsker, kan du tilsette hakkede mandler eller hasselnøtter i stedet for rosiner og aprikoser, eller kanskje en blanding av disse.

Friske bær kan nytes sammen med granola!

Granola oppbevares i tett boks, og er holdbar i cirka en måned.

Oppskriften er hentet fra boka «Turmat».

 

Du har kanskje også lyst til å lese...