Ripssmør

Ripssmør. Foto Arne Nohr

Ripssmør. Foto Arne Nohr

Det er mye som gir stekt kjøtt en høydare. Det kan være saus, gele, tyttebærsyltetøy og kryddersmør for å nevne noe. I dag byr jeg på ripssmør. Godt smør, nyplukket og rørt rips og litt timian fra kjøkkenhagen gir stekt eller grillet kjøtt en ny smak. Lekkert er det å se på!

 

Ripssmør

100 gram meierismør (Smør fra lokalt ysteri kan brukes)

1.5 ss rips

litt sukker

1 ss finhakket frisk timian

litt nykvernet pepper

La smøret være romtemperert, slik at det er enkelt å blande i de øvrige ingrediensene. Rør ripsbærene (stilkene er fjernet på forhånd) og sukker, og bland dette med smør, finhakket timian og litt nykvernet pepper. Form smørblandingen som en pølse, og legg den i matpapir. Legg dette kjølig til rett før du skal bruke det. Skjær ripssmøret i skiver, og legg på kjøttet som er stekt. Jeg synes dette er spesielt godt sammen med viltkjøtt. Da er det bare å nyte….

Du har kanskje også lyst til å lese...