Byggrynsalat

Byggrynsalat. Foto Arne Nohr

Byggrynsalat

Byggrynsalat er herlig mat som kan nytes som tilbehør til for eksempel kjøttboller, grillet kjøtt eller det du ønsker. Den kan også nytes som et eget måltid. Salaten er både sunn, god og mettende, og kan være fin turmat.

Byggrynsalat kan lages hjemme eller på tur. Hvis du vil spare tid, kan middagsris bygg kokes hjemme.

Dette trenger du til 4 personer:

2 poser middagsris bygg (boil-in-bag)

1 rødløk

10-15 cherrytomater

150 gram salatost

15 oliven

Grovmalt pepper

Middagsris bygg består av 100 % fullkorn, og du får kjøpe den som boil-in-bag. Det er lettvint å ha med på tur.

Slik gjør du:

Kok opp vann med litt salt. Legg posene i vannet og kok med lokk i 12-15 minutter. Ønsker du mer smak, kan du bruke buljong, kjøttsuppeterning eller krydder i vannet. Brukes buljong eller kjøttsuppeterning, trenger du ikke å tilsette salt. Når koketiden er ferdig, helles vannet av. Ta ut posene og klipp dem opp. Avkjøl helt.

Når middagsris bygg er kald, has den i en bolle eller en rengjort kjele. Finhakk rødløk og oliven, og del tomatene i to. Ha salatost og litt pepper øverst.

Byggrynsalat kan være tilbehør til ulike retter, blant annet kjøttboller. Retten kan også være et lite måltid.

Hvis du ønsker, kan tzatziki være herlig tilbehør til byggrynsalt. Det kan lages ferdig hjemme og tas med på tur.

Oppskriften er hentet fra boka «Turmat».

Du har kanskje også lyst til å lese...