Bjørnebærsalat

Bjørnebærsalat. Foto Arne Nohr

Bjørnebærsalat

Bjørnebærsalat er en fargerik og velsmakende salat som kan nytes nå når meloner er å få i butikken. Har du ikke bjørnebær, kan du bruke bringebær eller friske blåbær.

Dette trenger du til 4 personer:

Cirka 250 gram salat (Rucola, crispisalat eller det du ønsker) eller ferdig vasket salatblanding

½ cantaloupe (melon) eller honningmelon

2 klementiner

300 gram bjørnebær

100 gram salatost, blåmuggost eller den ost du foretrekker

1 dl pinjekjerner eller gresskarkjerner

 

Dressing:

2 ss balsamicoeddik

2 ss rapsolje

Salt

Pepper

Slik gjør du:

Start med å riste pinjekjernene i middels varm steikepanne. Du skal ikke bruke olje eller smør. Pinjekjernene skal ikke bli brente. De er ferdige når de begynner å «poppe». Avkjøl kjernene.

Legg salatbladene på et stort fat. Skjær skallet av cantaloupe-melonen, og del den i små terninger. Skjær skallet av klementinene, og skjær ut filétene. Fordel melonbiter og klementinfiléter over salatbladene. Fordel salatosten over salaten. Bruker du blåmuggost eller annen ost, deles denne i biter. Fordel bjørnebær over det hele, og avslutt med pinjekjerner.

Bland balsamicoeddik og olje, og smak til med salt og pepper.

Hell dressing over salaten, og dryss over de ristede pinjekjernene til slutt.

Denne salaten smaker godt til spekemat, grillet kjøtt eller kan nytes som et lite måltid i seg selv.

Oppskriften er hentet fra boka «Ville bær rå smak».

Du har kanskje også lyst til å lese...