Blokkebærsyltetøy

Blokkebærsyltetøy. Foto Arne Nohr

Blokkebærsyltetøy

Blokkebærsyltetøy er et spennende og smakfullt syltetøy. Blokkebær er en bærsort som har tre offisielle navn: Blokkebær, skinntryte eller Mikkelsbær. Navnet avhenger av hvor vi er i landet. Mange tror at blokkebær er uspiselige eller giftige. Det er de ikke. Ferske blokkebær smaker ikke noe spesielt – de har en tam smak. Men foredlet er disse bærene gode. Bærene inneholder lite pektin. Jeg bruker derfor syltepulver når jeg lager dette syltetøyet, ellers blir det veldig bløtt.

Her er min oppskrift på blokkebærsyltetøy.

Dette trenger du:

1 kilo blokkebær

1 dl vann

10 nellikspiker (hel nellik)

½ ts malt kardemomme

1 kanelstang

400 gram sukker

Syltepulver

Slik gjør du:

Rens bærene, og ha dem i en kjele sammen med vann og krydder

La blandingen koke i cirka 5 minutter. Tilsett sukker, og la dette koke litt før du tilsetter litt sukker blandet med syltepulver (Tørsleffs). Kok videre et par minutter før syltetøyet helles på varme og rene glass. Bruk gjerne små glass. Hvis du bruker et annet syltepulver må du følge anvisning på pakken.

Dette er et helt unikt syltetøy med spennende og overraskende smak. Syltetøyet kan du nyte på brød, rundstykker eller som tilbehør på ost.

Oppskriften er hentet fra boka «Ville bær – rå smak».

Du har kanskje også lyst til å lese...