Moltmyras tiramisu

Moltmyras tiramisu. Foto Arne Nohr

Moltmyras tiramisu

Moltmyras tiramisu er en herlig dessert som er inspirert av tiramisu, men her bruker jeg molter. Dette er min andre adventssmak.

Dette trenger du til til 6 personer

Mascarponekrem:

2 eggeplommer

2 ss sukker

1.5 dl kremfløte

1.5 gelatinplater

2 eggehviter

125 gram Mascarponeost (0.5 boks)

1 dl moltesyltetøy eller rørte molter med sukker

 

Marinade:

0.5 dl kaffe

Cirka 1 dl moltesirup eller moltelikør

 

Cirka 20 fingerkjeks (savaiordikjeks)

Revet sjokolade og kakao

Fremgangsmåte:

Mascarponeost er en mild kremet friskost laget av cremé fraîche og fløte. Visp eggedosis av eggeplommer og sukker. Visp kremen, og bland forsiktig inn romtemperert mascarpone slik at du får en glatt masse. Rør inn moltesyltetøy i massen.

Visp eggehvitene.

Bløtlegg gelatinplatene 3-4 minutter. Klem ut vannet, og varm forsiktig gelatinplatene sammen med en liten mengde vann slik at gelatinplatene løser seg opp.

Bland forsiktig sammen eggedosis, Mascarponemassen og de stivpiskete eggehvitene. Ta en liten mengde av blandingen og bland med smeltet gelatin, før dette helles tilbake og blandes med resten.

Bruk en form, gjerne en kvadratisk eller rektangulær form. Du kan også bruke porsjonsglass. Dypp en og en fingerkjeks i marinaden, og legg kjeksene i bunnen slik at de dekker bunnen. Ha på et lag med mascarponekrem, før du igjen legger et lag med kjeks som er dyppet i marinade. Fortsett til kjeksene og kremen er brukt opp. Husk å avslutte med Mascarponekrem. Dryss på et lag med kakaopulver før desserten settes kjølig til den skal serveres. Dryss på revet sjokolade rett før servering.

Pynt gjerne med friske molter.

Denne oppskrifta er hentet fra boka mi «Moltetur». Der finner du også flere oppskrifter av og med molter.

Du har kanskje også lyst til å lese...