Rislapper

Rislapper og vettekrem. Foto Arne Nohr

Rislapper

Rislapper smaker utrolig godt, og kan lages av grøtrester. Disse lappene kan du lage inne eller ute i steikepanne over et bål eller bålpanne. Det skaper en helt spesiell og magisk stemning.

Dette er mat som er både lettvint og utrolig populært for store og små, og kan nytes med rørte bær, syltetøy, ost eller kanskje med sukker? Trollkrem eller vettekrem smaker også godt på som tilbehør.

Her er oppskriften:

5 dl risengrynsgrøt

2 ss sukker

1 ½ dl hvetemel

3 egg

½ ts vaniljesukker

Litt (cirka 1/2 ts) revet appelsinskall

smør

Bland alle ingrediensene. Husk å vaske appelsinen før du river appelsinskall.Stek lapper i middels varm stekepanne i smør. Rislapper nytes nystekte og lunkne.

Du har kanskje også lyst til å lese...