Risboller

Risboller. Foto Kirsten Winge

Risboller

Risboller hører med til et av de sju eller var det ti slagene som jeg lager til jul. Jeg lager risbollene litt annerledes (selvfølgelig vil kanskje noen si!), men de er knallgode!

Her er oppskriften:

200 gram delfiafett

50 gram smør

2 egg

1.75 dl sukker

100 gram kokesjokolade (mørk)

100 gram melkesjokolade

1 kryddermål flaksalt

1 ss appelsinlikør (Gran Marnier, Cointreau) til voksne, appelsinsaft til barn

cirka 80 gram puffet ris

Fremgangsmåte:

Smelt delfiafett, smør, kokesjokolade og melkesjokolade i en kjele på lav varme. Bland alt sammen med en skje slik at du får en glatt sjokolademasse. Avkjøl massen til romtemperatur.

Visp eggedosis av egg og sukker, og tilsett salt og appelsinlikør eller appelsinsaft.

Bland forsiktig sjokolademassen i eggedosisen mens du hele tiden rører, deretter blander du i puffet ris. Tilsett i flere omganger slik at du får den mengden og konsistensen som du ønsker. Risbollene skal ikke inneholde for mye puffet ris, da blir de tørre og harde.

Bruk en skje som du former en risbolle med, og plasser denne ved hjelp av ein annen skje i en muffinsform eller på bakepapir. Sett risbollene kjølig slik at de stivner før du legger risbollene i en boks eller ei lita bøtte med lokk. Oppbevares kjølig. Disse risbollene er så gode at de som regel er oppspist før nyttår! Fin adventstid!

Du har kanskje også lyst til å lese...