Kirstens adventssmaker 21. desember

Riskrem med bringebærsaus. Foto Arne Nohr

Kirstens adventssmak 21. desember: Bringebærsaus til riskrem

Bringebærsaus er et godt og tradisjonelt tilbehør til riskrem. Det beste er å lage sausen selv. Kanskje kan du bruke noe av sommerens bærfangst som ligger og venter i fryseren. Du kan også bruke frisk bringebær som selges i butikken, eller så kan du bruke bringebærsaft som basis.

Dette trenger du til 4 personer:

4 dl bringebærsaft (Omtrent 1 del konsentrert saft og 3 deler vann, alt avhengig av konsentrasjonen på safta)

1 ss potetmel

1 ss vann

Kok opp saft og vann. Ta kjelen av platen, og tilsett en jevning av potetmel og vann i en tynn stråle. Rør i sausen mens du gjør dette.  Gi sausen deretter et raskt oppkok.

La sausen avkjøles før servering. Bland gjerne noen friske bringebær i sausen rett før servering.

Da er det bare å nyte riskrem med hjemmelaget bringebærsaus.

 

 

Du har kanskje også lyst til å lese...