Granskuddsalt

Granskuddsalt. Foto Kirsten Winge

Granskuddsalt

Plukk en neve med friske og ferske granskudd. Skyll disse, og tørk dem forsiktig med tørkepapir. Når skuddene er tørre, blandes de med salt i en krukke eller lignende som kan dekkes med lokk. Prøv deg frem hvor mye salt og granskudd du vil bruke. Jeg anbefaler en del granskudd og en del salt. Bruk vanlig salt eller Maldonsalt. La dette stå og godgjøre seg i en til to uker. Da smaker det av skog! Ta opp granskuddene, og oppbevar saltet på et tørt sted. Bruk saltet når det er ferskt. Det er da det er på sitt beste. Aromaen fra granskuddene vil bli mindre etter hvert. Det anbefales derfor ikke å lage for store mengder. Dette saltet kan brukes i forbindelse med salting av viltretter, ved graving og speking. Hvis du unner deg Carpaccio av vilt vil granskuddsalt gi retten et stort pluss!

 

Granskuddsalt med granskuddene i

Plukk granskudd og behandle dem som beskrevet over. Bland salt og granskudd, og kjør dette i en mixer eller blender. Dette gir salt med grønn farge. Dette saltet må tørkes. Legg det på tørkepapir eller bakepapir på kjøkkenbenken og la det tørke der. Ha det deretter på glass med lokk. Hvis saltet står for lenge, vil det miste aroma og bli flerfarget. Saltet beholder farge hvis det fryses ned på tette glass.

 

 

Du har kanskje også lyst til å lese...