Rabarbra med aprikoser og svisker

Rabarbra med aprikoser og svisker. Foto Arne Nohr

Rabarbra med aprikoser og svisker

Rabarbra med tørket frukt er en fin kombinasjon som har lekre farger og gode smaker. Det var Gyda Lømo Fjeld som serverte meg dette for mange år siden, og jeg lager alltid noen glass hver sommer. Jeg vet ikke om det er akkurat samme oppskriften Gyda bruker, men godt er det! Denne kan serveres både kald og varm, og smaker fantastisk med vaniljesaus, krem eller is. Dette kan også brukes på Pavlova.

Oppskrift:

1.5 kilo rabarbra

200 gram svisker

200 gram aprikoser

1 liter vann

1 kilo sukker

Rens rabarbraen og del den opp i biter på 1-2 centimeter.

Del aprikoser og svisker i to. Jeg bruker saks til dette.

Kok opp en lake av vann og sukker. Ha aprikosene i laken først, i 3-4 minutter. De skal trekke, ikke koke i laken. Ta aprikosene opp med en sil, og la laken renne av. Gjør det samme med sviskene.

Legg 1/4 av rabarbrabitene i laken et lite øyeblikk før de tas opp med en sil. Pass på så ikke rabarbraen begynner å løse seg opp.

Bruk rene og steriliserte glass, og skyll gjerne hvert glass med litt Atamon før glassene skal fylles.

Legg rabarbra, aprikoser og svisker lagvis helt til glasset er nesten fullt.

Gjør den samme prosessen med rabarbra tre ganger til, og og legg lagvis rabarbra, aprikoser og svisker. Helt til slutt heller du varm lake på hvert glass før du tar på lokket.

Avkjøl glassene før de settes kjølig.

Du har kanskje også lyst til å lese...