Granskudd/løvetanngelé
Det er så mye spennende som skjer nå om våren, at det er et eldorado for meg som er lidenskapelig opptatt av sanking, tilbereding og nytelse av vårens vekster. I dag byr jeg på gelé laget av granskudd og løvetannblomster. Dette gir en aromatisk og lekker gelé som smaker av vår og skog. Passer godt til kjøttretter.
Granskudd/løvetanngelé
120 granskudd
10 løvetannblomster
1/2 sitron skjæres opp i skiver eller båter
1/2 appelsin skjæres opp i skiver eller båter
1 liter vann
Skyll av granskuddene, appelsin og sitron før du bruker dem. Legg granskudd, løvetannblomster, appelsinskiver og sitronskiver i en kasserolle, og hell over vann. Kok opp, og la dette trekke i 10 minutter. La dette avkjøles, og sil av. Smak til med den sukkermengden du ønsker. Jeg brukte ca 1/2 kilo sukker. Rør i safta slik at sukkeret løser seg opp.
For å lage gelé, brukes 1 gelatinplate pr dl saft. Bløtlegg gelatinplatene. Klem vannet fra gelatinplatene, og smelt disse i en liten mengde vann. Slå kald saft i gelatinen, og rør i blandingen slik at gelatinen blir jevnt fordelt. Fyll blandingen på små glass som er sterilisert.