Granskudd og løvetanngele

Granskudd/løvetanngelé. Foto Arne Nohr

Granskudd/løvetanngelé. Foto Arne Noh

Granskudd og løvetanngele
Det er så mye spennende som skjer nå om våren, at det er et eldorado for meg som er lidenskapelig opptatt av sanking, tilbereding og nytelse av vårens vekster. I dag byr jeg på gelé laget av granskudd og løvetannblomster. Dette gir en aromatisk og lekker gelé som smaker av vår og skog. Passer godt til kjøttretter, for eksempel til svinekjøtt, kylling og kalkun. Geleen kan også nytes sammen med ost og på vafler.

Granskudd og løvetanngele

120 granskudd

10 løvetannblomster

1/2 sitron skjæres opp i skiver eller båter

1/2 appelsin skjæres opp i skiver eller båter

1 liter vann

Skyll av granskuddene, appelsin og sitron  før du bruker dem. Legg granskudd, løvetannblomster, appelsinskiver og sitronskiver i en kasserolle, og hell over vann. Kok opp, og la dette trekke i 10 minutter. La dette avkjøles, og sil av. Smak til med den sukkermengden du ønsker. Jeg brukte ca 1/2 kilo sukker. Rør i safta slik at sukkeret løser seg opp.

For å lage gelé, brukes 1 gelatinplate pr dl saft. Bløtlegg gelatinplatene. Klem vannet fra gelatinplatene, og smelt disse i en liten mengde vann. Slå kald saft i gelatinen, og rør i blandingen slik at gelatinen blir jevnt fordelt. Fyll blandingen  på små glass som er sterilisert.

Du har kanskje også lyst til å lese...