Mandelkake med moltesmak

Mandelkake med moltesmak. Foto Arne Nohr

Mandelkake med moltesmak

Mandelkake med moltesmak er inspirert av spansk mandelterte – torta de Santiago. Jeg bruker moltesirup i denne kaken – og det er det som gir den gode moltesmaken. Kaken er saftig, aromatisk og bakes med mandelmel. Det betyr at kaken er glutenfri.

Her er oppskriften:

300 gram mandelmel

275 gram sukker

5 egg

175 gram smeltet smør

skallet av 1 sitron

1 ts malt kanel

4  ss moltesirup eller moltelikør

Melis til å drysse over kaken

Bland mandelmel, sukker, malt kanel og revet sitronskall. Husk å vaske/skylle sitronen før den tørkes og skallet rives. Ha i eggene, og rør disse godt inn. Tilsett smeltet og avkjølt smør, og rør dette inn sammen med mandelmelblandingen. Rør inn moltesirup eller moltelikør til slutt.

Bruk en springform med diameter 24 centimeter, og smør den godt i bunnen og på sidene. Ha deigen i formen.

Kaken steikes ved 175 grader nederst i steikeovnen i 40-45 minutter. Avkjøl.

Dryss melis på overflaten før servering. Kaken kan serveres som den er, eller sammen med is eller krem. Molteis smaker fantastisk sammen med denne kaken!

Mandelkaken tåler lagring, men er svært udrøy! Kaken kan fryses, men jeg anbefaler at melis haes på når kaken er opptint.

Moltesirup kan du lage sjøl. Se oppskrift her på min hjemmeside.

Denne oppskriften er hentet fra boken «Moltetur».

Du har kanskje også lyst til å lese...