Kald moltesuppe med tjukkmjølkspannacotta

Kald moltesuppe med tjukkmjølkspannacotta. Foto Arne Nohr

Kald moltesuppe med tjukkmjølkspannacotta (4 personer)

Kald moltesuppe med tjukmjølkspannacotta er en høydare her i huset. Denne desserten smaker knallgodt både til hverdag og fest! Desserten kan forberedes en dag før den skal nytes.

Dette trenger du:

Suppe:

400 gram molter

100 gram sukker

4 dl vann

Kok opp molter, sukker og vann. La blandingen trekke til moltene har mistet fargen. Sil av moltesafta, og press litt på moltene med ei skje slik at du får ut så mye saft som mulig. Sett suppa på et kjølig sted.

 

Tjukkmjølkspannacotta

2.5 dl fløte

2.5 dl tjukkmjølk

0.5 vaniljestang eller 1 ts vaniljesukker

90 gram sukker

3 plater gelatin

Legg gelatinplatene i kaldt vann i cirka 3 minutter før overflødig væske klemmes ut. Bland fløte, vaniljesukker (eller frøene fra vaniljestangen) og sukker i en kasserolle. Kok opp på middels varme, og rør hele tiden slik at ikke noe brenner seg fast i bunnen av kasserollen. Ta kasserollen av platen. Avkjøl litt, og tilsett oppbløtte gelatinplater. Rør til dette har blitt en jevn masse. La blandingen avkjøles, før du tilsetter tjukkmjølk. Bland alt. Sil massen før du heller den i små porsjonsskåler som settes kaldt. Tjukkmjølkspannacottaen bør stå kjølig i 3-4 timer.

Løsne pannacottaen forsiktig fra kanten på skålen med en tynn kniv. Hvis den sitter fast, kan du varme forsiktig med varmt vann. Da vil den slippe skålen. Hvelv hver tjukkmjølkspannacotta i en dessertskål. Ha kald moltesuppe rundt, og pynt med friske molter og sitronmelisse.

Oppskriften på kald moltesuppe med tjukkmjølkspannacotta finner du i boka «Moltetur».

Du har kanskje også lyst til å lese...