Klementinmarmelade
Klementinmarmelade
Klementinmarmelade er en av mange gode smaker nå når det nærmer seg jul. Klementiner har alltid vært en del av mine juletradisjoner. De er gode å spise, og bringer med seg herlig duft når skallet fjernes. Klementinmarmelade er et herlig produkt som kan lages av klementiner. Det er enkelt å lage, og passer perfekt sammen med forskjellige oster. Denne oppskriften gir 4-5 små glass med klementinmarmelade. Jeg foretrekker å bruke små glass, da marmeladen holder seg friskere enn om jeg skulle bruke store glass.
Dette trenger du:
500 gram klementiner (cirka 6 klementiner)
4 dl vann
1/2 sitron
cirka 650 gram sukker
1/2 kanelstang
Start med å vaske klementiner og sitron. Behold skallet på to klementiner, og fjern skallet fra de øvrige. Del hver klementin i to, og skjær hver del i tynne skiver. Skjær sitronen med skall i tynne skiver.
Skallet på sitron og klementiner inneholder pektin, og det er grunnen til at jeg ikke behøver å tilsette tykningsmiddel.
Kok opp frukt og vann, rør rundt og legg på lokk på kjelen. La dette småputre i cirka en time.
Tilsett sukker og kanelstang. Prøv deg frem med hvor mye sukker du ønsker å tilsette. Kanelstangen splittes på langs før den legges i kjelen sammen med det øvrige. Rør rundt slik at alt blandes. La dette koke cirka 40-45 minutter uten lokk. Ikke la blandingen fosskoke! Skum av hvis det er nødvendig.
For å være sikker på at marmeladen har riktig konsistens, tar du marmeladetesten. Ha litt marmelade på en kald tallerken (Sett en tallerken i kjøleskap en stund). Hvis marmeladen er rennende, lar du den koke litt til før du gjentar marmeladetesten. Hvis konsistensensen er perfekt – at marmeladen er tyktflytende – er den ferdig.
Fyll klementinmarmeladen på rene og steriliserte syltetøyglass med lokk. Avkjøl før du setter glassene på et kaldt sted for oppbevaring.
Dette er fine vertinnegaver.