Kirstens adventssmaker 6. desember

Julemuffins med tyttebærhatt. Foto Arne Nohr

Kirstens adventssmaker 6. desember: Julemuffins med tyttebærhatt

Noe av det beste med førjulstiden, er alle duftene. Ingefær, kardemomme, kanel, litt muskat, nellik for å nevne noe. Grønnsåpe er også en duft som dukker opp innimellom!  Nå har husets håpefulle vokst seg fra pepperkakebakingen. Det er helt greit, men jeg savner pepperkakeduften. Derfor baker jeg julemuffins, som inneholder  noen av de samme smakene. Det dufter pepperkaker i huset når disse bakeses. Tyttebær sammen med krydder gjør disse julemuffinsene smakfulle og saftige. De er enkle å lage, og kan fryses uten tyttebærhatt. Julemuffins passer godt til et glass tyttebærgløgg (du finner oppskriften på hjemmesiden min), eller en kopp kaffe.

Julemuffins

3 egg

2 dl sukker

75 gram smør

1.5 dl tyttebærsyltetøy

3 dl hvetemel

2 ts bakepulver

1 ts ingefær

1 ts kanel

1 ts nellik

1/2 ts kardemomme

1 dl fløte

Visp eggedosis av egg og sukker. Tilsett smeltet smør, deretter mel, bakepulver og krydder. Bland i fløte og tyttebærsyltetøy til slutt. Hell deigen i store muffinsformer. Fyll disse 3/4 opp til kanten. Jeg får 16 muffins av denne deigen. Stekes på 200 grader midt i ovnen i 15-20 minutter.

Tyttebærhatt

melis

rørte tyttebær/tyttebærsaft

vann

Bland melis og vann, og tilsett rørt tyttebær eller tyttebærsaft. Denne melisblandingen skal være så tykk at glasuren ikke renner . Ha den på julemuffins, og pynt straks med hele tyttebær. Jeg har også dekorert med snøkrystaller.

Du har kanskje også lyst til å lese...