Sarah Bernhardt i liten langpanne

Sarah Bernhardt i liten langpanne. Foto Arne Nohr

Sarah Bernhardt i liten langpanne

Sarah Bernhardt er en klassiker, og smaker helt fantastisk. Det er både kake og konfekt, og er tradisjon for mange nå i julen.  I dag byr jeg på Sarah Bernhardt i liten langpanne. Det er ingen ny oppskrift – men du verden så lettvint og godt! Kaken har tre lag: Mandelbunn med suksesskrem og sjokoladeglasur. Kaken inneholder ikke hvetemel, og kan nytes av dem som ikke tåler gluten.

 

Her er oppskriften:

Mandelbunn:

300 gram malte mandler

300 gram sukker

3 ts bakepulver

5 eggehvite

Fremgangsmåte:

Visp eggehvitene stive, og tilsett sukker litt etter litt. Bland sammen bakepulver og malte mandler, og tilsett dette forsiktig inn i eggehvitemassen.

Fordel massen i en liten langpanne (cirka 26×39 cm). Mandelbunnen steikes ved 175 grader midt i ovnen i 20 minutter. Avkjøl bunnen helt, og sett den kjølig til suksesskremen er ferdig.

Suksesskrem:

5 eggeplommer

1.2 dl kremfløte

120 gram sukker

1 ts vaniljesukker

150 gram smør

Fremgangsmåte:

Ha eggeplommer, fløte og sukker i en kjele. Kok forsiktig opp under omrøring, til konsistensen blir tykk. Ta kjelen av platen, og tilsett vaniljesukker og smør skåret i terninger. Rør sammen slik at smøret smelter. Avkjøl suksesskremen før du har den over mandelbunnen. Sett kaken kjølig over natten.

Sjokoladeglasur:

150 gram mørk kokesjokolade (1.5 plate)

1.5 ss smør

Del kokesjokoladen i biter, og ha bitene i en kjele sammen med smør. La dette smelte, og avkjøl litt. Ta kaken ut av kjøleskapet og smør et tynt lag smeltet sjokolade over den kalde kaken. Sett kaken kjølig igjen til sjokoladeglasuren stivner.

Bruk en skarp kniv og del kaken i biter eller firkanter. Legg bitene i en boks med lokk, og oppbevar denne kjølig. Denne kaken har lang holdbarhet, men er svært udrøy.

 

 

Du har kanskje også lyst til å lese...