Bringebærsaft

Bringebærsaft. Foto Arne Nohr

Bringebærsaft

Bringebærsaft er smakfull og frisk, og har en lekker rød farge. Saften blandes med vann eller vann med kullsyre. Den er også utgangspunkt for bringebærsaus som nytes til riskrem og andre desserter. Noen ganger dampkoker jeg saft, andre ganger bruker jeg denne oppskriften. Den er enkel og ikke tidkrevende.

Oppskrift:

3 liter bringebær

2.1 liter vann

cirka 500-750 gram sukker per liter saft

2 pakker sitronsyre (46 gram)

Fremgangsmåte:

Ha bringebærene i en stor kjele eller bolle. Kok vann, og slå det kokende vannet over bærene. Dekk til med et lokk eller plastfolie. La dette stå 1.5-2 døgn.

Sil fra bærene. Bruk et sileklede, slik at det kun er safta som blir med videre i prosessen. Mål opp saftmengden, og tilsett sukker og sitronsyre. Prøv deg frem med hvor mye sukker du skal bruke. Noen bringebærtyper er søtere enn andre, og behøver ikke like mye sukker. Rør i saftblandingen slik at alt sukkeret løser seg opp. Denne oppskriften gir cirka 4.5 liter saftkonsentrat.

Hell safta på rene flasker. Jeg bruker plastflasker som tar cirka 0.5 liter. Disse fylles ikke helt opp. Flaskene merkes og settes i fryseren. Da er det bare å ta opp bringebærsaft når du ønsker. Safta er best når den er fersk, og holder seg cirka en uke i kjøleskap etter at den er tatt opp.

Bringebærsaft blandes med vann i forholdet 1:5 eller det du ønsker.

Du har kanskje også lyst til å lese...