Sitronkake

Sitronkake. Foto Arne Nohr

Sitronkake

Dette er oppskrift på en kjent kake som kalles lemonies, lemonblondies, sitronbrownies eller lemonbrownies. Jeg kaller den sitronkake fordi jeg baker den i en rund form, og skjærer kakestykker av den. Kaken kan bakes i en liten langpanne, men da må du doble oppskriften. Da kan du dele den i firkanter. Kaken er utrolig smakfull og saftig.

Dette trenger du til en kakeform med diameter 24 centimeter:

2 egg

1 3/4 dl sukker

1 ss revet sitronskall

90 gram smeltet smør

2 ss friskpresset sitronsaft

1 ts vaniljesukker med ekte vanilje

2 dl hvetemel

1/4 ts flaksalt

Visp egg og sukker til eggedosis.

Vask sitronen før du bruker et fint rivjern til å rive litt av det gule sitronskallet.

Tilsett revet sitronskall, sitronsaft, smeltet smør, vaniljesukker, flaksalt og hvetemel i eggedosisen. Bland sammen til en jevn deig.

Hell deigen i en smurt form (diameter 24 centimeter).

Kaken steikes midt i ovnen ved 175 grader i cirka 20 minutter. Avkjøl kaken i formen, før du har på melisglasur.

Melisglasur:

2.5 dl melis

10 dråper sitronessens

vann slik at glasuren får en passe tykk glasur

Rør sammen melis, vann og sitrondråper, og fordel dette over kaken mens den er i formen. La melisglasuren størkne helt før du skjærer av kaken.

 

Du har kanskje også lyst til å lese...