Scones med en smak av bringebær

Scones med bringebær. Foto Arne Nohr

Scones med en smak av bringebær

Scones er et herlig og lettvint bakverk som ikke bruker tid til å heve. Disse kan du bake mens du forbereder søndagsfrokosten. Skulle du få uventet besøk og du har lyst til å servere en godbit til kaffe eller te, ja da er dette midt i blinken. Her bruker jeg bringebær som ble plukket i fjor sommer og som jeg har i fryseren. Jeg velger å bruke den mengde bær som står i oppskriften. Hvis du ønsker mere bærsmak, kan du blande inn mere bringebær. Den mengden jeg bruker gir scones en herlig smak av bringebær, men gjør samtidig at det er godt med ost eller annet på. Jeg synes nystekte og lunkne scones smaker aller best, men de er også smakfulle når de er kalde. Scones kan fryses.

Oppskrift (cirka 14 scones, avhengig av størrelse)

Cirka 5.5 dl hvetemel

1 dl sammalt hvetemel

1/2 ts salt

1 ts bakepulver

1 ts hornsalt/hjortetakksalt

3/4 dl sukker

2.5 dl kefir eller tjukkmjølk

50 gram smeltet smør

1.5 dl bringebær

Fremgangsmåte:

Smelt smøret og avkjøl. Bland de tørre ingrediensene, men bruk ikke alt hvetemelet med en gang. Tilsett kefir, smeltet smør og bringebær til slutt. Bland alt, men elt ikke for mye slik at deigen blir seig. Deigen skal kjevles, og må ha konsistens slik at dette blir mulig.

Kjevle ut deigen slik at den er cirka 2 centimeter tykk. Stikk ut rundinger med et glass. Legg disse på stekeplate som er kledd med bakepapir.

Scones stekes ved 200 grader midt i ovnen i cirka 20 minutter, til de har gyllen farge.

Da er det bare å nyte scones med en smak av bringebær.

Du har kanskje også lyst til å lese...