Molteostekake

Molteostekake. Foto Arne Nohr

Molteostekake

Molteostekake er ostekake med molter og moltegelelokk. Denne kan anbefales på det varmeste.

Dette trenger du:

Bunn:

1 pakke Kornmo-kjeks

150 gram smør

1 ts kanel

Slik gjør du:

Smelt smøret. Knus kjeksene, og tilsett kanel. Bland i det smeltede smøret. Ha dette i en rund form (springform) med diameter 24 – 26 centimeter. Sett denne i kjøleskap.

Moltesaus:

Dette trenger du:

800 gram molter

200 gram sukker

8 dl vann

Slik gjør du:

Kok opp molter, sukker og vann. La blandingen trekke til moltene har mistet fargen. Sil av moltesafta, og press litt på moltene med ei skje slik at du får ut så mye saft som mulig.

Fyll:

Dette trenger du:

2 esker kremost naturell

115 gram melis

1 ts vaniljesukker

1 dl rømme

1.5 dl lettrømme

2.5 dl fløte

2.5 dl moltesaus

8 gelatinplater

Slik gjør du:

Rør sammen kremost, melis og vaniljesukker. Tilsett rømme og lettrømme. Visp krem av kremfløten, og bland dette forsiktig sammen med det øvrige. Legg gelatinplatene i bløt i cirka 3 minutter før overflødig væske klemmes ut. Bruk en liten mengde vann for å løse opp gelatinplatene i en kjele. Tilsett kald moltesaus til gelatinen mens du hele tiden rører slik at det blandes godt. Bland dette med osteblandingen slik at du får en homogen masse. Hell massen på kakebunnen i formen, før kaken settes kjølig.

Moltegelélokk:

Dette trenger du:

5 dl moltesaft

8 gelatinplater

Slik gjør du:

Varm forsiktig opp moltesausen. Bløtlegg gelatinplatene i cirka 3 minutter, før overflødig væske klemmes ut. Løs opp gelatinplatene i moltesafta, og rør slik at de blandes godt. Avkjøl til romtemperatur før geléen helles forsiktig på ostekaken.  Avkjøles cirka to timer til gelélokket har stivnet.

Molteostekake er hentet fra boka «Moltetur».

Du har kanskje også lyst til å lese...