Mandelpotetstang med epler og tyttebær
Mandelpotetstang med epler og tyttebær
Mandelpotetstang med epler og tyttebær er noe nytt for meg. Jeg synes det er spennende å bruke poteter i ulike produkter og sammenhenger. Her kombineres mandelpoteter, epler og tyttebær. Disse tre sammen pluss noen andre ingredienser gir en herlig kake med sprø eller «chrunchy» overflate. Kaken er saftig og smakfull, og får frem det beste i de gode og kortreiste råvarene.
Dette trenger du for å lage en mandelpotetstang:
150 gram romtemperert smør
150 gram kokte og moste mandelpoteter
150 gram hvetemel
1 ts bakepulver
Fyll:
1-2 epler
2 ss sukker
1 ts kanel
2 ss tyttebærsyltetøy eller rørt tyttebær
Topping:
1 egg
Litt hakkede mandler eller mandelflak
perlesukker
Fremgangsmåte:
Bland sammen romtemperert smør, avkjølte moste mandelpoteter, hvetemel og bakepulver. Hvis du ikke har mandelpoteter, kan andre potetsorter brukes. Sett deigen kjølig cirka en time.
Ha deigen på benken, og trill den ut til en pølse. Trykk deigen flat med håndflatene eller bruk ei kjevle. Deigen skal være 5-6 millimeter tykk.
Smør på tyttebærsyltetøy på midten (den midterste tredelen på langs). Legg på tynne eplebiter, og dryss over sukker og kanel.
Brett kantene over, og brett også på begge endene. Legg dette på bakepapir/stekeplate.
Pensle med sammenvispet egg på overflaten, og dryss over mandler og perlesukker.
Kaken stekes midt i stekeovnen ved 200 grader i cirka 25 minutter.
Da er det bare å avkjøle og nyte.
Oppskriften finner du i boka «Ville bær rå smak».