Trollkrem

Trollkrem. Foto Arne Nohr

Trollkrem

Ingen høst uten tyttebær!

Tyttebær er kanskje den bærsorten som jeg bruker mest gjennom hele året. Bærene kan brukes i mange forskjellige produkter og retter, men det er en ting som jeg bare er nødt til å lage når tyttebæra rødmer: Trollkrem. Dette er en fantastisk dessert og også et unikt tilbehør til forskjellige kjøtt- og viltretter.

Det finnes mange oppskrifter på dette fantastiske produktet som er laget av og med tyttebær. Her er min!

Dette trenger du: (4-6 personer)

2.5 dl tyttebær

1 eggehvite

4 ss sukker

1/4 ts vaniljesukker (Jeg bruker Dansukker sitt med ekte vanilje i)

Du kan enten bruke friske, nyplukkede tyttebær eller bær fra fryseren. La disse halvtines før du bruker dem.

Ha alle ingrediensene i en bolle, og visp med miksmaster til du får en stiv og luftig krem. Du skal kunne snu bollen opp/ned. Krumkaker smaker godt sammen med denne desserten.

Kremen kan oppbevares kjølig en stund før servering, eller serveres straks!

Se gjerne på min hjemmeside: kirstenwinge.no for mange flere oppskrifter med tyttebær.

Oppskriften finner du i «Den store høsteboka».

Du har kanskje også lyst til å lese...