Eplepai

Eplepai. Foto Arne Nohr

Eplepai

Det finnes mange forskjellige oppskrifter på eplepai. Jeg anbefaler denne oppskriften med høstens smakfulle og aromatiske epler. Den er knallgod. Eplepaien er enkel og rask å lage.

Her er oppskriften:

Paibunn:

3 dl hvetemel

3/4 dl sukker

1/2 ts bakepulver

1/2 ts salt

135 gram smeltet og litt avkjølt smør

Bland sammen de tørre ingrediensene, og tilsett smeltet smør til slutt. Bland alt slik at du får en homogen deig.

Bruk en paiform som du smører i bunnen og på sidene.

Trykk deigen jevnt ut i paiformen.

Fyll:

4 middels store norske epler

1 pose makronfyll

3-4 ss vann

2 ss potetmel

sukker

kanel

Bland sammen makronfyll og potetmel, og tilsett vann. Dette legges på paideigen. Fjern skallet og kjernehus på eplene, og skjær eplene i skiver. Legg disse over det hele. Strø over litt sukker og kanel på epleskivene.

Eplepaien stekes ved 200 grader i cirka 25 minutter i nedre del av steikeovnen.

Avkjøl eplepaien litt før den serveres sammen med is, vispet krem, vaniljesaus eller vaniljekesam. Denne paien er svært holdbar, men veldig udrøy! Paien kan fryses.

Nyt høsten med norske epler!

 

 

Du har kanskje også lyst til å lese...