Mjødurtte

Tørke mjødurtblomster. Foto Arne Nohr

Mjødurtte

Mjødurtte kan lages av mjødurtblomster eller av bladene. Hvis du vil bruke bladene til te, anbefaler jeg at disse tørkes før de benyttes. Her velger jeg å bruke te av mjødurtblomster. Bruk enten friske blomster eller tørkede mjødurtblomster. Nå når det er høysesong for mjødurt er det lettvint å bruke friske blomster for å lage te. Senere er det fint å bruke av de tørkede blomstene. Da har du en smak av sommer hele året om du vil!

Mjødurt er både medisin og god smak, og virker blant annet smertestillende.

Fremgangsmåte:

Til en halv liter kokt vann brukes en kvast med mjødurtblomster eller 1 spiseskje tørkede blomster. Legg blomstene i en tekanne, og hell over kokende varmt vann. La dette trekke 5-10 minutter, alt ettersom hvod sterk du vil ha teen. Sil av blomstene og nyt en herlig kopp med te!

Oppskrifta er hentet fra «Den store høsteboka».

Du har kanskje også lyst til å lese...