Créme brûlée

Créme brûlée. Foto Arne Nohr

Créme brûlée

Créme brûlée er en nydelig dessert som kan nytes med friske bær. Desserten er egentlig ikke så ulik karamellpudding, men lages i porsjonsformer. Etter steiking i vannbad drysses litt sukker på overflaten. Dette karamelliseres og gir en fantastisk smaksopplevelse. I denne oppskriften brukes 4 eggeplommer. Eggehvitene brukes ikke i denne desserten. Dem bruker jeg til å lage Kirstens høstdrøm – en mandelbunn med vispet kremfløte og rørt tyttebær.Oppskriften finner du her på min hjemmeside: kirstenwinge.no

Oppskrift og fremgangsmåte: (4 personer) 

2 dl kremfløte

2 dl helmelk

1 ts vaniljesukker med vaniljefrø

60 gram sukker

4 eggeplommer

sukker til karamellisering

Kok opp fløte, melk, sukker og vaniljesukker. Avkjøl blandingen slik at den er fingervarm.

Visp sammen eggeplommene, og tilsett fløteblandingen. Visp godt når denne tilsettes.

Bruk en sil, og hell blandingen i ildfaste porsjonsformer. Sett formene i en langpanne, og hell lunkent vann i langpannen slik at det når cirka 1/3 opp til formene.

Créme brûlée steikes nederst i steikeovnen ved 150 grader i cirka 30-40 minutter. Desserten skal være litt fast hvis du kjenner på den.

Avkjøl litt før du drysser over et tynt lag med sukker. Desserten kan settes i steikeovnen under grillelement i cirka 2 minutter, til sukkeret har karamellisert. Du kan også velge å bruke en brenner for å oppnå samme resultat.

Denne desserten kan lages dagen i forveien, og strø på sukker for karamellisering rett før servering.

Da er det bare å nyte….

Du har kanskje også lyst til å lese...