Moltemuffins med sprø topping

Moltemuffins med sprø topping. Foto Arne Nohr

Moltemuffins med sprø topping

Moltemuffins med sprø topping er både spennende og knallgodt! Det er også en annerledes måte å bruke og nyte molter på. Bruk molter fra fryseren eller friske molter når du har anledning til det.

Start med å lage toppingen:

Topping:

1.5 dl sukker

1/2 ts finrevet sitronskall

120 gram smør

3.5 dl hvetemel

Vask sitronen før du skal bruke den. Finriv sitronskall. Husk at du kun skal bruke det gule skallet. Bland alle ingrediensene, og bruk gjerne hendene slik at smøret smuldres sammen med det øvrige. Sett dette til side.

Moltemuffins (Dette gir 14 store muffins)

80 gram smør

2 dl sukker

2 egg

1 ts vaniljesukker

2 dl tjukkmjølk, kefir eller kulturmelk

4.5 dl hvetemel

1 ts bakepulver

1/2 ts natron

1/2 ts salt

4 dl molter

1/2 ts finrevet sitronskall

Rør smør og sukker hvitt. Ha i eggene, ett i gangen slik at dette blandes godt. Tilsett tjukkmjølk og vaniljesukker før du tilsetter hvetemel, bakepulver, natron, salt og finrevet sitronskall.

Ha litt hvetemel på et fat, og rull moltene i melet. Da har ikke moltene så lett for å synke helt i bunnen av muffinsformene. Bland disse forsiktig i muffinsdeigen.

Bruk store muffinsformer. Hvis du ønsker kan du smøre formene litt før deigen helles i. Fyll formene omtrent halvveis. Fordel toppingen i alle formene.

Moltemuffins stekes ved 180 grader midt i steikeovnen i cirka 20-25 minutter, til overflaten er gyllen. Da er det bare å nyte!

Du har kanskje også lyst til å lese...