Moltefromasj

Moltefristelse. Foto Arne Nohr

Moltefromasj

Moltefromasj er både lekker å se på og er helt fantastisk å nyte. Fromasj er en type dessert som kan ha mange smaker, blant annet fra ulike bær og frukt. Denne oppskriften gir dessert til 6 personer.

6 dl molter

1 ½ dl melis

8 plater gelatin

½ l kremfløte

Til denne desserten kan du bruke friske molter eller molter fra fryseren som er tint opp. Moltene moses til en puré for hånd eller i en kjøkkenmaskin. Tilsett melis og rør. Gelatinplatene legges i kaldt vann 2-3 minutter før overflødig væske klemmes ut. Platene smeltes under stadig omrøring på svak varme. Deretter brukes en visp til å blande moltepuréen godt inn i gelatinoppløsningen.

Kremfløten piskes stiv og halvparten tilsettes moltene. Bland dette forsiktig til en glatt masse. Resten av kremen vendes inn med en slikkepott.

Du kan enten ha all massen i en form, eller fordele i porsjonsglass. La desserten stå kjølig 3-4 timer før servering, slik at gelatinen stivner.

Moltefromasj kan serveres sammen med krumkaker eller kransekakestenger.

Bildet viser moltefromasj i desserten «Moltefristelse».

Du har kanskje også lyst til å lese...