Hjortekarbonader – Hjort med morgensol

Hjortekarbonader. Foto Arne Nohr

Hjortekarbonader – Hjort med morgensol

Hjortekarbonader – hjort med morgensol – er en fantastisk måte å bruke noe av det unike malte hjortekjøttet på. Det felles mye hjort her i landet, og det er er mange av oss som får anledning til å eksperimentere med dette nydelige kjøttet. De fineste delene brukes til biffer, steiker og grytekjøtt, men det blir alltid en del kjøtt som males.

Jeg synes det er noe helt spesielt å lage karbonader av hjortekjøtt. Ifølge prøvesmakeren er disse karbonadene noe av det beste han får, men han synes jeg lager for få.

Her er oppskrift på saftige hjortekarbonader:

1 kilo malt hjortekjøtt

2 egg

2 ss potetmel

2 ss griljermel eller strøkavring

1 liten løk

1 ts salt

1/2 ts pepper

cirka 2 dl melk

smør til steiking

Bland sammen malt hjortekjøtt, egg, potetmel, strøkavring, salt, pepper og raspet løk. Jeg foretrekker å bruke hendene når jeg blander. Tilsett melk, litt i gangen. Kjøttfarsen skal ikke være for hard, og heller ikke for bløt.

Karbonadene steikes i steikepanne på middels sterk varme. Form karbonadene med skje i hånden, før de legges i steikepannen. Jeg bruker meierismør til stekingen. Det gir karbonadene en ekstra fin smak.

Hjortekarbonader kan serveres med poteter og stekt løk, eller det du ønsker. I dag foreslår jeg «Hjort med morgensol».

Hjort med morgensol 

Du trenger:

Brødskiver

smør

egg som stekes

hjortekarbonader

stekte potetbåter

stekt løk

tomat

Da gjenstår det bare å si: Godt måltid!

 

 

Du har kanskje også lyst til å lese...