Hjortekarbonader – Hjort med morgensol
Hjortekarbonader – Hjort med morgensol
Hjortekarbonader – hjort med morgensol – er en fantastisk måte å bruke noe av det unike malte hjortekjøttet på. Det felles mye hjort her i landet, og det er er mange av oss som får anledning til å eksperimentere med dette nydelige kjøttet. De fineste delene brukes til biffer, steiker og grytekjøtt, men det blir alltid en del kjøtt som males.
Jeg synes det er noe helt spesielt å lage karbonader av hjortekjøtt. Ifølge prøvesmakeren er disse karbonadene noe av det beste han får, men han synes jeg lager for få.
Her er oppskrift på saftige hjortekarbonader:
1 kilo malt hjortekjøtt
2 egg
2 ss potetmel
2 ss griljermel eller strøkavring
1 liten løk
1 ts salt
1/2 ts pepper
cirka 2 dl melk
smør til steiking
Bland sammen malt hjortekjøtt, egg, potetmel, strøkavring, salt, pepper og raspet løk. Jeg foretrekker å bruke hendene når jeg blander. Tilsett melk, litt i gangen. Kjøttfarsen skal ikke være for hard, og heller ikke for bløt.
Karbonadene steikes i steikepanne på middels sterk varme. Form karbonadene med skje i hånden, før de legges i steikepannen. Jeg bruker meierismør til stekingen. Det gir karbonadene en ekstra fin smak.
Hjortekarbonader kan serveres med poteter og stekt løk, eller det du ønsker. I dag foreslår jeg «Hjort med morgensol».
Hjort med morgensol
Du trenger:
Brødskiver
smør
egg som stekes
hjortekarbonader
stekte potetbåter
stekt løk
tomat
Da gjenstår det bare å si: Godt måltid!