Ovnsstekte poteter

Ovnsstekte poteter. Foto Kirsten Winge

Ovnsstekte poteter

Ovnsstekte poteter er noe jeg ser frem til hver høst akkurat når potetene er tatt opp fra jorda. Smaken og konsistensen er helt unik, og jeg anbefaler at du prøver dette en gang eller to.

Ovnsstekte poteter (4 personer)

Det blir alltid litt variasjon i potetstørrelsen når vi tar opp poteter. De minste er kanskje mest smakfulle, og disse passer perfekt til ovnssteiking. Bruk små og jevnstore poteter. De er smakfulle og vakre å se på. Jeg har brukt en blanding av cerisapoteter og mandelpoteter, men bruk de potetene du har tilgang på. Beregn cirka 200 gram per person. Sultne jegere vil kanskje ha mere.

Kok /trekk potetene først i lettsaltet vann til de er nesten ferdige. Dette tar kort tid nå når de nettopp er tatt opp. Pass på at potetene eller skallet ikke sprekker. Bruk en ildfast form, og ha litt olje (gjerne olivenolje eller rapsolje) i bunnen. Hell potetene oppi, slik at de ligger i ett lag. Ha over olje og litt salt (flaksalt eller lignende) og frisk timian. Hvis du ønsker annet krydder kan du bruke det. Rosmarin er også godt til ovnsstekte poteter.

Sett formen midt i steikeovnen på 200 grader i cirka 20 minutter. På denne måten får du saftige og smakfulle poteter som er sprø ytterst.

Dette er herlig tilbehør til mange retter.

 

Du har kanskje også lyst til å lese...