Formkake med bringebær

Formkake med bringebær. Foto Arne Nohr

Formkake med bringebær

Årets bærsesong var raus, og det betyr herlige råstoffer i fryseren. I dag velger jeg å bruke litt bringebær for å bake en formkake med bringebær som har smak av sommer. Du kan også bruke friske bær i denne kaken eller bringebærsyltetøy.

Dette trenger du:

125 gram smør

3-4 egg (avhengig av eggstørrelsen)

2 dl sukker

3 dl hvetemel

2 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

1.5 dl bringebær (Eventuelt 1 dl bringebærsyltetøy)

Smelt smøret og avkjøl. Visp eggedosis av egg og sukker, slik at du får en luftig masse. Bland hvetemel, bakepulver og vaniljesukker, og sikt dette i eggedosisen. Bland alt.

Hell deigen i en godt smurt form, bruk eventuelt bakepapir. Jeg bruker brødform som tar minimum 2 liter.

Ha litt hvetemel på et fat, og legg bringebærene i. Rull bærene forsiktig i melet, og legg dem deretter på/i deigen. Grunnen til at jeg gjør dette, er at bringebærene vil fordele seg i deigen. Hvis jeg ikke bruker hvetemel, vil alle bærene synke til bunns i formen.

Hvis du bruker bringebærsyltetøy, kan du legge dette i små klatter på overflaten av deigen.

Bringebærkaken stekes nederst i stekeovnen ved 175 graderi cirka 45 minutter. Avkjøl kaken i formen  før den vendes på rist.

Kaken kan nytes sammen med kaffe eller te.  Det smaker godt med litt krem til kaken.

 

 

Du har kanskje også lyst til å lese...