Knaskebrød med moltesmak

Knaskebrød med moltesmak. Foto Arne Nohr

Knaskebrød med moltesmak

Knaskebrød med moltesmak er både spennende, smakfullt og anvendelig. Det kan godt knaskes til sodd eller elgkarbonader, og det er en smakfull krønsj til mange desserter og osteanretninger. Du tror det ikke før du har smakt det!  Knaskebrød er ikke det samme som takkebakt flatbrød. Dette stekes på bakeplate i stekeovnen, og er utrolig enkelt å lage. Smaken av molter eller rettere sagt moltesirup gjør knaskebrødet helt unikt. (Annen bærsirup kan naturligvis brukes).

Dette trenger du til cirka 6 hele stekeplater:

2.5 dl sammalt hvete (grov eller fin)

5 dl vann

1dl moltesirup

cirka 400 gram hvetemel

1/2 ts malt stjerneanis

1/2 ts karve

2 einerbær

Bruk en morter til einerbærene. Bland alle ingrediensene, men ikke tilsett alt hvetemel på en gang. Dette skal bli en tyktflytende røre, ikke en fast deig.

Ha bakepapir på stekeplaten, og hell røre  på bakepapiret. Bruk en bakeskrape til å fordele røren utover, slik at det blir et tynt lag. Hvis du velger å fylle brettet helt ut til kantene, vil disse brette seg litt opp under stekingen. Det gjør ingen ting.

Brettene settes nederst i stekeovnen og stekes ved 160 grader til knaskebrødet har fått farge og er sprøtt.

Knaskebrød oppbevares i papirpose eller i en boks på et tørt sted. Ikke bruk plastposer, da vil det miste sprøhet.

Du har kanskje også lyst til å lese...