Neslesuppe med strimlet spekekjøtt

Neslesuppe med strimlet spekekjøtt. Foto Arne Nohr

Neslesuppe med strimlet spekekjøtt

Noe av det som jeg ser frem til hver vår og sommer, er neslesuppe. I år har det vært en forholdsvis treg vår, og det betyr at neslen har brukt lang tid på å komme opp og vokse seg stor. Det gjør at neslesesongen varer lenge, og jeg synes dette gir en mere smakfull nesle. Fra gammelt av ble det sagt at spekeskinken var ferdig da gjøken galer. I dag byr jeg på herlig neslesuppe med strimlet spekekjøtt. Dette er smaker som passer godt sammen nå på forsommeren!

Dette trenger du til 4 personer:

1 liter brennesle

3 ss toppløk eller vårløk

40 gram smør

3 ss hvetemel

7.5 dl kraft

1.5 dl creme fraîche eller rømme

salt

pepper

strimlet spekekjøtt

gressløk

Plukk inn små skudd av brennesle. Husk hansker når du sanker inn! Skyll nesleskuddene, og ha dem i en kjele med vann. Kok neslene i cirka 2 minutter, før de legges i kaldt vann like lang tid. Dette er forvelling av neslene, og det gjør at neslene ikke brenner når du tar på dem eller spiser dem. Ta gjerne vare på kokevannet. Det kan brukes sammen med krafta. Bruk en stavmikser til finhakking av neslebladene.

Finhakk toppløk eller vårløk, og surr dette i smør. Tilsett hvetemel, og spe med kraft. Bruk gjerne kjøttkraft eller buljong som blandes ut med neslekrafta. La dette småkoke 3-4 minutter.

Tilsett finhakket nesle og creme fraîche og gi suppen et oppkok. Smak til med salt og pepper.

Legg strimlet spekekjøtt i en suppetallerken, og øs forsiktig på suppe rundt dette. Strø finklippet gressløk over spekekjøttet.

Dette kan serveres som en forrett eller hovedrett. Suppa serveres gjerne med brød eller flatbrød.

Godt måltid!

 

 

 

Du har kanskje også lyst til å lese...