Moltepai
Moltepai
Pai er enkelt og raskt å lage, og passer perfekt nå om sommeren. Du har som regel alle ingrediensene som skal brukes på ditt kjøkken. Nå er det bærtid, og i dag byr jeg på moltepai. Den er laget av nyplukkete molter. Det er ingen ting i veien for at du kan bruke molter fra fryseren. Jeg synes at dette er en fin måte å bruke noe av bærrikdommen på. Smaken er helt fantastisk!
Moltepai
Pai
3 dl hvetemel
3/4 dl sukker
1/2 ts bakepulver
1/2 ts salt
150 gram smeltet smør
Fyll
1/2 kilo molter
ca 1 dl sukker
litt potetmel
Bland de tørre ingrediensene og tilsett smeltet, avkjølt smør. La deigen stå kjølig minst en halv time.
Etter avkjøling trykkes deigen ut i en paiform eller en springform med tilsvarende diameter. Prikkes.
Strø litt potetmel i paibunnen. Bland molter og sukker og legg dette på paideigen i formen.
Steikes ved 220 grader i ca 20 minutter.
Denne fargerike og smakfulle paien serveres lunken sammen med vispet krem eller god is.
Oppskriften er hentet fra boka «Moltetur».