Moltepai

Moltepai. Foto Arne Nohr

Moltepai. Foto Arne Nohr

Moltepai

Pai er enkelt og raskt å lage, og passer perfekt nå om sommeren. Du har som regel alle ingrediensene som skal brukes på ditt kjøkken. Nå er det bærtid, og i dag byr jeg på moltepai. Den er laget av nyplukkete molter. Det er ingen ting i veien for at du kan bruke molter fra fryseren. Jeg synes at dette er en fin måte å bruke noe av bærrikdommen på. Smaken er helt fantastisk!

 

 

Moltepai

Pai

3 dl hvetemel

3/4  dl sukker

1/2 ts bakepulver

1/2 ts salt

150 gram smeltet smør

Fyll

1/2 kilo molter

ca 1 dl sukker

litt potetmel

Bland de tørre ingrediensene og tilsett smeltet, avkjølt smør. La deigen stå kjølig minst en halv time.

Etter avkjøling trykkes deigen ut i en paiform eller en springform med tilsvarende diameter. Prikkes.

Strø litt potetmel i paibunnen. Bland molter og sukker og legg dette på paideigen i formen.

Steikes ved 220 grader i ca 20 minutter.

Denne fargerike og smakfulle paien serveres lunken sammen med vispet krem eller god is.

Oppskriften er hentet fra boka «Moltetur».

Du har kanskje også lyst til å lese...