Løvetannsirup – en smak av sommer

LøvetannsirupLøvetannsirup – Det er hva jeg kaller en smak av sommer……

Løvetannsirup både ser ut, lukter og smaker som den herligste sommerdag. Her kjennes virkelig aromaen av løvetann. Den er veldig godt egnet til å smaksette iskrem, bær, ost, bakst og spekemat. Gjem unna en skvett på kjøla, og ta den fram igjen da snøstormene hyler rundt veggene. Lukk øynene mens du smaker, så ser du snart duggfriske, svale blomsterenger!

 

Løvetannsirup

200 løvetannblomster (det gule på blomsten)

1 sitron

3 klementiner

1.7 liter vann

ca 7 dl sukker

Ha blomstene i en kjele og tilsett vann. Skjær klementiner og sitron i skiver og legg øverst. Kok opp, og la dette småputre/trekke i 10-15 minutter. Sil av safta. Tilsett sukker etter eget ønske. Jeg tilsatte 7 dl sukker. Gi dette et oppkok, og skru ned temperaturen på kokeplata slik at blandingen småputrer. Husk å fjerne skummet etter oppkok og etter hvert i koke/trekkeprosessen. La sirupen koke/trekke uten lokk så lenge at den får sirupkonsistens. Dette ser du hvis du tar litt sirup og stryker utover en asjett. Når dette blir avkjølt, vil du se hvordan konsistensen blir. Er den for tynn, lar du blandingen småputre videre, men ta sirupsprøver igjen etter litt tid. Er konsistensen slik du ønsker, tar du kjelen av kokeplaten og heller sirupen på små flasker eller glass som er helt reine og varme. Husk at sirupen vil tykne litt ved avkjøling. Jeg oppbevarer løvetannsirup på kjølerom.

Oppskriften finner du i «Den store høsteboka».

 

 

Du har kanskje også lyst til å lese...