Tranebærsaus til ostekake
Tranebær er en unik smaksetter til forskjellige retter. Denne tranebærsausen smaker fantastisk til ostekake, men kan også brukes til kalkun.
Ostekake
150 gram smør
1 pakke Kornmo-kjeks
1 pakke sitrongelé
2 esker Kremost naturell fra Tine
2 ½ dl kremfløte
115 gram melis
1 boks lettrømme
1 ts vaniljesukker
Smelt smør. Smuldre kjeksene, bruk gjerne en pose for å holde alt samlet. Jeg bruker ei kjevle for å smuldre kjeksene. Bland kjeks og smør. Ha bakepapir eller matpapir i en rund form, og trykk ut blandingen. La dette stå kjølig.
Lag sitrongelé med halve vannmengden, og avkjøl denne litt under røring. Rør ut osten i en skål. Bland inn geléen, og bland inn pisket kremfløte. Tilsett deretter melis, lettrømme og vaniljesukker.
Hell alt over kjeksbunnen, og la dette stå kaldt en stund. Det beste er å bruke ostekaken dagen etter. Pynt med ønsket bær og/eller frukt, og server med tranebærsaus.
Tranebærsaus
350 gram tranebær
1 dl vann
2.5 dl nypresset appelsinsaft
250 gram sukker
revet appelsinskall fra en appelsin
Kok opp tranebær, vann og appelsinsaft. Rør i sukker og revet appelsinskall, og la alt småputre uten lokk cirka 15 minutter. Husk å vask appelsinen før du bruker appelsinskallet. Sil sausen gjennom ei sil. Avkjøl, og sett kjølig. Kan godt stå til dagen etter. Serveres romtemperert sammen med ostekaken.