Tranebærsaus til ostekake

Tranebær er en unik smaksetter til forskjellige retter. Denne tranebærsausen smaker fantastisk til ostekake, men kan også brukes til kalkun.

Ostekake med tranebærsaus. Foto Arne Nohr

Ostekake med tranebærsaus. Foto Arne Nohr

Ostekake

150 gram smør

1 pakke Kornmo-kjeks

1 pakke sitrongelé

2 esker Kremost naturell fra Tine

2 ½ dl kremfløte

115 gram melis

1 boks lettrømme

1 ts vaniljesukker

Smelt smør. Smuldre kjeksene, bruk gjerne en pose for å holde alt samlet. Jeg bruker ei kjevle for å smuldre kjeksene. Bland kjeks og smør. Ha bakepapir eller matpapir i en rund form, og trykk ut blandingen. La dette stå kjølig.

Lag sitrongelé med halve vannmengden, og avkjøl denne litt under røring. Rør ut osten i en skål. Bland inn geléen, og bland inn pisket kremfløte. Tilsett deretter melis, lettrømme og vaniljesukker.

Hell alt over kjeksbunnen, og la dette stå kaldt en stund. Det beste er å bruke ostekaken dagen etter. Pynt med ønsket bær og/eller frukt, og server med tranebærsaus.

Tranebærsaus

350 gram tranebær

1 dl vann

2.5 dl nypresset appelsinsaft

250 gram sukker

revet appelsinskall fra en appelsin

Kok opp tranebær, vann og appelsinsaft. Rør i sukker og revet appelsinskall, og la alt småputre uten lokk cirka 15 minutter. Husk å vask appelsinen før du bruker appelsinskallet. Sil sausen gjennom ei sil. Avkjøl, og sett kjølig. Kan godt stå til dagen etter. Serveres romtemperert sammen med ostekaken.

 

Du har kanskje også lyst til å lese...