Peppermarinerte jordbær

Peppermarinerte jordbær. Foto Arne Nohr

Peppermarinerte jordbær. Foto Arne Nohr

Peppermarinerte jordbær

Tradisjonelt spiser vi jordbær med fløte, krem, sjokolade eller iskrem. Bærene brukes naturelle. Hva med å ta inn en ny smaksdimensjon – marinering? Kombinasjonen av sødme, syrlighet, saftighet og krydder kommer til å henrykke gjestene!

 

Peppermarinerte jordbær (4 personer)

500 gram jordbær

100 gram sukker

3 dl eplejuice

1/2 kanelstang

Ca 1/4 ts grovkvernet svart pepper

Kok opp eplejuice, sukker og krydder (kanelstang og grovkvernet pepper) og avkjøl helt. Tilsett oppdelte jordbær, og la dette godgjøre seg på et kjølig sted ca en halv time før servering.

Sil av marinaden, og server jordbærene med iskrem, krem eller vaniljesaus.

Oppskrifta er hentet fra “Festmat fra vann, skog og fjell” av Kirsten Winge og Kåre Vidar Pedersen. Tun forlag 2007.

Du har kanskje også lyst til å lese...