Markjordbærlikør

Markjordbærlikør. Foto Kirsten Winge

Markjordbærlikør

Markjordbær er yndige bær med en særegen og uimotståelig smak. Lag markjordbærlikør av disse bærene!

Dette trenger du:

6 dl markjordbær

6 dl 60% sprit eller en nøytral vodka

cirka 1.2 kilo sukker

Fyll markjordbær på et rent glass med tett lokk, og tilsett sprit. La dette stå og godgjøre seg i to døgn på et kjølig sted. Husk å snu glasset et par ganger hvert døgn, slik at bær og sprit blandes. Du vil få en fin, rødfarget bærsnaps av dette. Om du foretrekker å bruke dette som bærsnaps, lar du det stå og godgjøre seg fem – seks måneder. Hvis du vil lage likør, tilsettes sukker.

Sil av bærene. Bruk gjerne en sileduk eller gas. Tilsett sukker som løser seg opp i glasset med markjordbærdrammen. Husk å riste på glasset innimellom, slik at sukkeret går helt i oppløsning. Det kan ta litt tid før alt sukkeret er oppløst, og det er viktig å følge med og riste på glasset.

La glasset med markjordbærlikøren stå og godgjøre seg på et mørkt og svalt sted. Så kan du ta frem denne yndige og smakfulle likøren rundt juletider og bare nyte og tenke på glade sommerdager!

Du har kanskje også lyst til å lese...